ΠΑΙΔΟΟΡΘΟΠΑΙΔΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΟΙ ΓΟΝΕΙΣ ΓΙΑ ΣΤΡΑΒΑ Ή ΚΥΡΤΑ ΠΟΔΙΑ ΓΙΑ ΠΛΑΤΥΠΟΔΙΑ ΚΑΙ ΠΑΙΔΙΚΑ ΠΑΠΟΥΤΣΙΑ

ΣΤΡΑΒΑ Ή ΚΥΡΤΑ ΓΟΝΑΤΑ

Κατά τη φυσιολογική ανάπτυξη τα παιδιά αρχικά παρουσιάζουν ραιβογονία (τα γόνατα απέχουν μεταξύ τους σε στάση προσοχής), μετά βλαισογονία (τα γόνατα εφάπτονται και οι γάμπες αποκλίνουν ) για να ισιώσουν με την ανάπτυξη. Ειδικά παπούτσια ή πάτοι δεν έχουν κανένα θεραπευτικό αποτέλεσμα.

c.kids1 001.jpg

Ο γιατρός σας θα αποφασίσει αν τα γόνατα του παιδιού σας είναι στα όρια του φυσιολογικού, οπότε ο χρόνος είναι η καλύτερη θεραπεία.
Η πλειοψηφία των παραλλαγών της ανάπτυξης εξαλείφονται με το χρόνο.
Ο γιατρός σας θα εξασφαλίσει τη καλύτερη θεραπεία για το παιδί σας .
Θυμηθείτε ότι η θεραπεία του χρόνου και της μητέρας φύσης είναι ασφαλής φθηνή και αποτελεσματική (με την προϋπόθεση ότι το παιδί εξετάσθηκε από το γιατρό σας)

Ο γιατρός σας μπορεί να ανησυχήσει αν η παραμόρφωση είναι σοβαρή ή συμβαίνει μόνο στη μία πλευρά ή υπάρχει οικογενειακό ιστορικό.

c.kids2 001.jpg

1 έτους 8 ετών 14 ετών

ΠΟΔΙΑ ΠΟΥ ΣΤΡΕΦΟΥΝ ΠΡΟΣ ΤΑ ΜΕΣΑ
Ήπια έσω στροφή του πέλματος είναι συνήθης στη παιδική ηλικία και συνήθως αποκαθίσταται με την ανάπτυξη

Υπάρχουν τρεις αιτιολογίες στροφής των ποδιών προς τα μέσα που ο γιατρός σας θα προσδιορίσει
Α. Ραιβοποδία
Β. Στροφική αλλοίωση της κνήμης
Γ. Στροφική αλλοίωση του μηρού

Αρκετές από αυτές τις καταστάσεις αποτελούν παραλλαγές του φυσιολογικού και δεν απαιτούν συγκεκριμένη θεραπεία. Οι τροποποιήσεις παπουτσιών και οι νάρθηκες χωρίς τη σωστή ιατρική ένδειξη δεν θεραπεύουν αλλά κάνουν το παιδί να χάνει την αυτοπεποίθηση του και δυσχεραίνουν το παιχνίδι και τη καθημερινότητα του.

ΠΛΑΤΥΠΟΔΙΑ
Οι γονείς ανησυχούν για τη πλατυποδία αλλά η πλατυποδία είναι φυσιολογική στα βρέφη και τα μικρά παιδιά. Η ποδική καμάρα θα αναπτυχθεί ανεξάρτητα αν το παιδί φοράει παπούτσια ή περπατάει ξυπόλυτο . Οπότε ειδικά πέλματα προθέσεις ή παπούτσια δεν είναι απαραίτητα για το νήπιο με εύκαμπτη ανώδυνη πλατυποδία.
Παρόλα αυτά ένα στα επτά παιδιά δεν αναπτύσσει ποδική καμάρα .

Τα παιδιά συνήθως έχουν χαμηλές ποδικές καμάρες επειδή έχουν χαλαρές αρθρώσεις και η καμάρα επιπεδώνεται όταν στέκονται. Η ποδική καμάρα εμφανίζεται όταν τα πόδια κρέμονται ελεύθερα ή όταν στέκονται στις μύτες των

kids6 001.jpg

Όπως τα φυσιολογικά παιδιά έχουν διαφορετικό ύψος, έτσι και διαφορετικές ποδικές καμάρες έχουν διαφορετικό ύψος
Η χρήση προθέσεων σε μια εύκαμπτη ανώδυνη πλατυποδία κάνει το παιδί να αισθάνεται άσχημα και είναι άσκοπη σπατάλη χρημάτων.
Ο γιατρός σας θα ανησυχήσει αν η πλατυποδία είναι δύσκαμπτη , επώδυνη ή πολύ σοβαρή. Συνήθως οι γιατροί ανησυχούν περισσότερο με μια πολύ ψηλή ποδική καμάρα.

ΠΑΠΟΥΤΣΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ
Οι ξυπόλυτοι άνθρωποι έχουν τα καλύτερα πόδια
Το παιδί σας χρειάζεται ένα εύκαμπτο μαλακό παπούτσι που θα επιτρέπει μέγιστη ελευθερία για κανονική ανάπτυξη.
Μερικά σημεία που χρήζουν προσοχής στην επιλογή παιδικού παπουτσιού

  1. Τα παπούτσια είναι καλύτερα να είναι μεγαλύτερα παρά μικρότεραkids2 001.jpg
  2. Ελαστικότητα. Τα δύσκαμπτα παπούτσια δεν είναι καλά για τα πόδια γιατί περιορίζουν την κίνηση που απαιτείται για την ανάπτυξη της δύναμης και της κινητικότητας του παιδικού ποδιού. Το πόδι του παιδιού χρειάζεται προστασία από το κρύο και τα αιχμηρά αντικείμενα, αλλά χρειάζεται και ελευθερία κίνησης.c.kids3 001.jpg
  3. Επίπεδη σόλα. Οι πτώσεις των παιδιών προκαλούν πολλούς τραυματισμούς. Μια επίπεδη σόλα που ούτε κολλάει υπερβολικά ούτε γλιστράει είναι η καλύτερη επιλογή.
  4. Μαλακό πορώδες υλικό κατασκευής. Ένα υλικό που επιτρέπει την «αναπνοή» του ποδιού είναι η καλύτερη επιλογή ειδικά για ζεστά κλίματα όπως το δικό μας. c.kids4 001.jpg
  5. Αποφύγετε τα περίεργα σχήματα.
  6. Τα καλά παπούτσια δεν είναι απαραίτητα ακριβά παπούτσια

 

ΘΥΜΗΘΕΙΤΕ : ΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΠΑΠΟΥΤΣΙΑ ΚΡΑΤΟΥΝ ΤΟ ΠΟΔΙ ΖΕΣΤΟ ΚΑΙ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΜΕΝΟ , ΑΛΛΑ ΔΙΝΟΥΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΚΙΝΗΣΗΣ ΚΑΙ ΧΩΡΟ ΓΙΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗ.

Προσθήκη ΑρχικήςΠροσθήκη ΤρέχουσαςΚάντο ΑρχικήΜοιράσου τη ΣελίδαEmail την ΣελίδαΕκτύπωση ΣελίδαςΣώσε την Σελίδα σαν PDF
Back to Top